Culori care functioneaza bine cu travertin

Travertinul este un material cu foarte multe calități practice și estetice, fiind una din cele mai bune alegeri atunci când vine vorba de amenajarea locuinței. Fie că îți dorești să introduci acest material deosebit în casa ta, fie că îl ai deja, este important să găsești culori care funcționează bine cu travertin pentru a obține un design armonios.

 

Travertinul este un material poros, de culoare nisipoasă, care transformă interioarele în spații calme și organizate. Acest tip poros de calcar este adesea întâlnit în jurul izvoarelor minerale.    

Această piatră naturală este disponibilă în nuanțe pământii. Atunci când ai de-a face cu o culoare atât de caldă care acoperă o mare parte a spațiului, de obicei, ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să adaugi mai mult din același culoare. Astfel că, trebuie să optezi pentru culori care să pună în valoare travertinul, iar culorile reci se potrivesc cel mai bine. În continuare îți vom da câteva idei de culori care funcționează bine cu travertinul. 

Albastru

Albastrul este un complementar grozav pentru travertin și servește la atenuarea culorii acestuia: alb, bej, galben, gri, roșu sau maro.  Nu ar arăta grozav o nuanță închisă de albastru ca dulapuri de bucătărie dacă există travertin pe pardoseala din bucătărie? Poți îndrepta paleta de culori într-o direcție și mai rece dacă adaugi feronerie de nichel. 

Verde 

O altă culoare care se potrivește perfect cu travertinul este verdele. Un verde închis și rece funcționează bine. Alegând o culoare atât de închisă pentru a obține un contrast puternic între tonul deschis al travertinului și culoarea de accent, ia atenția de la nuanța calmă și discretă a travertinului. Feroneria de nichel se potrivește foarte bine și în acest caz. 

Alb 

Dacă ai prefera totusi să alături travertinului culori mai deschise, albul este cea mai bună idee. Deoarece travertinul are nuanțe neutre și plăcute, adăugarea albului în designul spațiului va crea o eleganță deosebită. Astfel, travertinul va ieși în evidență și va deveni și mai distinct în locuința ta. De asemenea, cu această idee de design, spațiul va fi foarte luminos și relaxant. 

Gri 

O altă culoare care se potrivește de minune cu travertinul este griul. Folosind un gri închis sau un gri mediu cald cu travertin, poți obține un aspect cu adevărat inteligent. De exemplu, draperiile gri te pot ajuta să creezi o paletă cu adevărat frumoasă și sofisticată în livingul tău cu pardoseală de travertin. 

Pe www.stona.ro vei găsi o gamă variată de modele din care să alegi pentru a încerca aceste idei de culori care funcționează bine cu travertin. Ne poți vizita în showroom-ul nostru din București, șoseaua Pipera, nr.48, sau în depozitele din județele Prahova și Alba. Avem peste 100 de modele de travertin disponibile.