Ce trebuie sa stii inainte sa instalezi travertin in baie

Travertinul este un material excelent pentru a fi folosit în baie, datorită numeroaselor sale calități estetice și practice. 

Acest material este o rocă sedimentară poroasă de calcar alcătuită din calcit, ce se formează la gura unor izvoare termale bicarbonatate care ies din calcare. 

Varietatea de culori, forme și dimensiuni ale plăcilor de travertin, oferă multe idei diferite de amenajarea a băii, din care să rezulte un design frumos. În continuare vei afla ce trebuie să știi înainte să instalezi travertin în baia locuinței tale. 

Cu tonurile sale de alb, bej, galben, gri, maro și roșu, travertinul vine într-o mare varietate de stiluri. Toate modelele arată elegant și pot oferi cu siguranță o senzație de lux total oricărei băi. De asemenea, travertinul va contribui la crearea unui spa perfect, prin intermediul nuanțelor sale calde și plăcute. 

Unul dintre cele mai potrivite materiale pentru baie este travertinul, nu numai datorită granulației și a texturilor sale frumoase , dar devine și o suprafață foarte bună anti-alunecare atunci când este folosit ca pardoseală. Dacă este folosit astfel, se recomandă alegerea finisajelor: mat, scapițat sau periat, pentru a te asigura că suprafața va fi antiderapantă. 

Travertinul este apreciat și pentru patina pe care o dobândește pe măsură ce trece timpul. Acest lucru îi conferă trăsătura specială de a deveni mai bun pe măsură ce îmbătrânește, spre deosebire de alte variante de piatră naturală care se pot uza sau li se poate estompa culoarea naturală în timp.  În plus, calitatea sa naturală poroasă oferă travertinului o mulțime de găuri naturale pe suprafața sa. Acest lucru poate părea un dezavantaj în alte pietre, deoarece murdăria poate pătrunde în aceste găuri, dar pentru travertin, acest aspect se adaugă doar la aspectul dramatic pe care îl oferă. Datorită acestui aspect natural dramatic, travertinul poate fi considerat o alegere mai conștientă din punct de vedere ecologic. Acest material nu trebuie să fie supus multor proceduri de fabricație sau prelucrare înainte de a deveni un produs finit. 

Înainte de a instala travertinul în propria baie, este important să ții cont de câteva reguli pentru menținerea aspectului și asigurarea îngrijirii adecvate a acestei suprafețe. În primul rând, deși porozitatea travertinului este în general binevenită, ar fi bine să folosești un etanșant special înainte de instalare. Etanșantul va avea rolul de a proteja suprafața de expunerea prelungită la apă. atunci când această piatră naturală este instalată în baie. De asemenea, agenții de curățare acizi, cum ar fi oțetul sau sarea, nu trebuie utilizați pe plăcile de travertin. Trebuie să ai grijă atunci când alegi un produs de curățare, deoarece, de obicei cele de uz caznic pot deteriora suprafața. 

Pe www.stona.ro vei găsi peste 100 de produse din travertin pentru a-ți amenaja baia locuinței tale. Sună la 0732 334 434 și un consultant Stona te va ajuta să faci această alegere.