5 beneficii ale semineelor de travertin 

Fie că îți dorești să construiești un șemineu de la zero, fie că vrei doar să îl renovezi, nu există nicio îndoială că ai auzit despre multele beneficii ale travertinului.

 

Travertinul este o rocă sedimentară formată în izvoare termale și peșteri de calcar.   

Un șemineu de travertin va fi cu siguranță punctul focal al încăperii. De asemenea, va adăuga căldură într-un mod eficient, iar duritatea acestui material asigură rezistența șemineului. Această piatră naturală are diverse caracteristici care au făcut-o să fie o alegere perfectă pentru acest tip de amenajare. În continuare vom analiza 5 beneficii ale șemineelor de travertin. 

1. Durabilitatea 

Travertinul este una dintre acele pietre naturale care poate trece testul timpului și își păstrează frumusețea, ceea ce îl face greu de întrecut de multe alte materiale. Dacă te uiți înapoi în timp, poți vedea multe structuri istorice și monumentale care au fost construite cu travertin și au supraviețuit în ciuda dificultăților. Această caracteristică poate fi unul dintre factorii cheie care te ajută să te gândești la șemineele de travertin. Șemineele sunt folosite frecvent pe vreme rece, așa că nu îți dorești să folosești un material care poate fi ușor deteriorat. 

2. Retinerea caldurii 

Majoritatea plăcilor de travertin pot absorbi, stoca și radia căldură, ceea ce înseamnă că sunt în siguranță lângă foc. Această caracteristică înseamnă că șemineele de travertin pot îmbunătăți eficiența locului atunci când căldura unui foc iradiază în toată încăperea. Deci, travertinul este încă alegerea potrivită pentru construirea unui șemineu sau doar pentru a decora împrejurimile sale. 

3. Aspectul deosebit 

Travertinul este o piatră naturală, ceea ce înseamnă că fiecare placă are unicitatea și frumusețea ei. De asemenea, este disponibil în diverse culori și texturi, ceea ce poate face dificilă alegerea modelului potrivit. Culorile disponibile ale travertinul sunt alb, bej, maro, galben, gri și roșu. 

4. Intreținerea  

În comparație cu unele pietre naturale, cum ar fi marmura, care are o textură poroasă și necesită o întreținere atentă prin etanșare, șemineele de travertin sunt foarte usor de întreținut. Din când în când, trebuie doar să ștergi plăcile cu o cârpă moale și cu săpun lichid de vase. În acest fel șemineul tău de travertin își va păstra aspectul perfect. A avea un șemineu de travertin poate însemna că vei avea nevoie de mai puțin timp pentru a-l întreține și pur și simplu îți vei petrece timpul bucurându-te de el. 

5. Valoarea semineului de travertin 

La fel ca orice altă piatră naturală, prin folosirea travertinului, vei adăuga instantaneu valoare locuinței tale. De exemplu, a avea un șemineu de travertin înseamnă a adăuga eleganță și căldură proprietății. Frumusețea șemineului de travertin, îl va face elementul care atrage atenția în cameră. În cazul în care vei decide la un moment dat să îți vinzi locuința, datorită șemineului de travertin vei obține o sumă mai mare. 

Dacă cele 5 beneficii ale șemineelor de travertin te-au convins, intră pe www.stona.ro sau vizitează showroom-ul nostru din București, șoseaua Pipera, nr.48 și depozitele din județele Prahova și Alba. Avem disponibile peste 100 de produse din travertin.