De ce sa folosesti travertin in design interior? 

Travertinul va fi următorul material în tendințe pentru proiectele de design interior? Descoperă mai multe despre acest material uimitor și de ce ar trebui să îl utilizezi în locuința ta.

 

Travertinul este un material poros, de culoare nisipoasă, care transformă interioarele în spații calme și organizate. Acest tip poros de calcar este adesea întâlnit în jurul izvoarelor minerale.  

Acest material nu este folosit doar pentru că este o suprafață decorativă uimitoare atunci când este lustruită. Suprafața ușoară, dar robustă, se potrivește bine și pentru izolarea termică și fonică. 

Travertinul a fost folosit ca material de construcție de secole. Romanii l-au folosit pentru temple, băi și teatre. Apare în multe monumente importante din punct de vedere istoric de pe tot globul, cum ar fi în Bazilica Sf. Petru (formând nervurile cupolei), Fântâna Trevi și Pavilionul din Barcelona al lui Mies van der Rohe. 

Astăzi, datorită calităților sale multiple, concurează cu alte tipuri de piatră, cum ar fi marmura, granitul sau calcarul. Din ce în ce mai mult, travertinul este folosit de diverși designeri de interior redenumiți în proiecte frumoase și importante. Travertinul este din ce în ce mai ales pentru proiecte de design interior, deoarece are multe caracteristici uimitoare. Are o paletă de tonuri pământii, care completează aproape orice textură sau culoare, făcându-l extrem de ușor de folosit. 

Adaugă o atmosferă pură care poate încălzi orice spațiu, deoarece este un material ușor și cu aspect natural. Funcționează pe multe suprafețe, cum ar fi chiuvete, blaturi,șeminee, pereți și pardoseli. Un sfat excelent este să alegi travertinul neumplut pe pereții verticali și travertinul umplut pe suprafețele orizontale. 

Travertinul este unul dintre acele materiale care stimulează calmul și liniștea. Textura sa organică este atrăgătoare în multe feluri. Oferă o senzație de liniște în loc de o senzație grea. 

În ultimul timp, poți găsi de obicei mobilier din travertin, cum ar fi măsuțe de cafea sau accesorii decorative, mai degrabă decât pe suprafețe cu trafic intens, care sunt susceptibile la greutate într-un spațiu. Indiferent dacă acoperi un spațiu întreg în travertin sau adăugi doar un accesoriu din această piatră naturală deosebită următoarea tendință este să dai un nou aspect acestui material atemporal. 

Accesează www.stona.ro sau vizitează showroom-ul nostru din București, șoseaua Pipera, nr.48 și depozitele din județele Prahova și Alba. Avem disponibile peste 100 de produse din travertin.