Travertin – Ghid de cumparare

travertin romania

traverin

Daca te-ai hotarat sa iti redecorezi locuinta cu piatra naturala atunci iti precizam ca este destul de dificil sa iti alegin tipul de piatra.

Cand vine vorba de amenajari interioare si exterioare, piatra naturala este cel mai elegant material de pe piata. Nimic nu este la fel de longeviv si in acelasi timp unic si elegant.

Piatra naturala nu este cea mai ieftina solutie de amenajare insa este cea mai potrivita in cazul in care doriti o investitie pe termen lung care va mari valoarea casei.

Travertinul se numara printre pietrele de lux folosite pentru decorari, asa ca trebuie sa stim cat valoareaza cu adevarat o investitie de acest gen.

Travertinul poate fi o optiune perfecta daca doriti sa decorati locuinta cu blaturi, pardoseli, scari, glafuri sau daca doriti sa pavati aleea din fata casei.

Pentru a iti usura alegerea iti recomandam urmatorul ghid de cumparare care te va indruma spre alegerea potrivita.

– In primul rand trebuie sa stii unde vei utiliza travertinul. Astfel acesta se poate utiliza atat   in spatii cu umiditate ridicata precum bucataria sau baia, dar si in spatii mari precum living-urile.

Daca doriti sa folositi travertin pentru blaturile din bucatarie,  atunci trebuie sa stiti ca acestea trebuiesc ferite de solutii cu aciditate ridicata deoarece se pot pata daca nu sunt inlaturate in timp util.

– Alege finisajul dorit. Travertinul se poate achizitiona atat cu suprafata lucioasa cat si cu suprafata mata. Tine cont ca suprafetele lucioase pot deveni alunecoase in spatii cu uniditate ridicata.

– Alege culoarea care ti se potriveste. Piatra de travertin ofera o varietate vasta de nuante si modele.

– Alege firma potrivita. Travertinul trebuie montat si transportat cu grija pentru a nu se zgaria, drept urmare trebuie sa alegeti o firma cu renume care vinde si monteaza piatra naturala.

Daca vei tine cont de aspectele de mai sus cu siguranta vei lua cea mai buna hotarare in alegerea pietrei naturale care se potriveste nevoilor tale.

Tags: