Idei de amenajare cu travertin in anul 2023 

Indiferent dacă este folosit pentru pardoseli, pereți, blaturi, panouri de perete, lavoar, cabină de duș sau șeminee, travertinul poate adăuga personalitate și stil instantaneu unui spațiu. Te poți inspira din câteva idei de amenajare cu travertin în anul 2023.

 

Travertinul este o rocă sedimentară poroasă de calcar, alcătuită din calcit și aragonit, ce se formeză la gura unor izvoare termale bicarbonatate care ies din calcare.     

În anii precedenți, designul plăcilor de travertin se limita la forme convenționale în tonuri monocromatice de alb și gri, dar în anul 2023, experții prevăd că proprietarii de case vor căuta să experimenteze stiluri noi și mai îndrăznețe. Formele organice, texturi pronunțate, modelele îndrăznețe și piese statement, sunt toate gata să fie la mare căutare în noul an. Iată câteva idei de amenajare cu travertin în anul 2023. 

Finisaj lustruit 

Placile de travertin cu finisaj lustruit sunt o modalitate excelentă de a face un spațiu să se simtă mai luminos, deoarece reflectă în mod natural lumina. Vom vedea mulți proprietari care optează pentru finisaje cu strălucire ridicată pentru a ajuta la crearea unor efecte calde și de iluminare atât în bucătărie, cât și în băi. 

Modele decorative și mozaic 

Culorile și modelele îndrăznețe sunt în tendințe în designul casei chiar acum și vom vedea că această tendință se regăsește și în designul plăcilor. Plăcile decorative sau de mozaic din travertin vor deveni un punct focal, transformând amenajarea într-o operă de artă. Pentru ca designul întregii încăperi să nu devină prea aglomerat, poți alege să amenajezi un perete cu astfel de plăci de travertin, iar pentru restul elementelor optează pentru culori neutre.  

Plăci texturate 

Plăcile texturate și tridimensionale de travertin vor fi de asemenea la mare căutare în 2023. Acest tip de plăci poate crea un efect sculptural pentru pereții dramatici din punct de vedere vizual. Este o modalitate ușoară de a adăuga un oarecare interes vizual și profunzime unei camere, fără să o aglomerezi cu culori sau modele, dacă nu îți dorești asta. În plus, travertinul are o mulțime de texturi diferite din care poți alege. 

Model de tip tablă de șah monocromatică 

Placile de travertin de tip tablă de șah cu contrast ridicat sunt o alegere atemporală, dar vom vedea o interpretare mai discretă și mai monocromatică a acestui model clasic în 2023. Pentru cei cărora le place să rămână la palete neutre, dar totuși doresc să încerce ceva nou și diferit, această tendință inovatoare este una distractivă de încercat. 

Alege din aceste idei de amenajare cu travertin în anul 2023, iar apoi accesează www.stona.ro sau vizitează showroom-ul nostru din București, șoseaua Pipera, nr.48 și depozitele din județele Prahova și Alba. Avem disponibile peste 100 de produse din travertin.