Intrebari frecvente

Ce este travertinul?

Travertinul este o piatra naturala de tip calcaros care se formeaza la gurile de varsare ale izvoarelor termale.

Ce culoare are travertinul?

Travertinul are diferite nuante si texturi, dintre cele mai intalnite culori intalnim rosu, auriu si maro.

De unde pot achizitiona travertin?

Se poate achizitiona de la magazinele cu  materiale de constructii sau direct de la depozite de piatra naturala. A doua varianta este mult mai ieftina deoarece acestea sunt producatori sau importatori directi de piatra. Se poate achizitiona sub forma de lastra, blocuri sau blaturi.

La ce se utilizeaza travertinul?

Travertinul este utilizat pentru amenajari interioare si exterioare. Aplicatii din travertin: blaturi, pardoseli, glafuri, pavaje, mese etc.

De ce sa aleg piatra de travertin?

Piatra de travertin are numeroase avantaje:

– Unicitate – Fiecare piatra de travertin are un aspect unic si aici ne referim la textura, nuante si umbre;

– Longevitate – Fiind o piatra naturala, travertinul reprezinta o investitie de lunga durata deoarece se avariaza foarte greu;

– Usor de intretinut;

– Elaganta si stil;

Care sunt finisajele travertinului?

Travertinul se gaseste cu finisaj lustruit, mat sau tumbled.

Se zgarie piatra de travertin?

Desi este o piatra naturala si are o structura solida, travertinul se poate zgaria daca folositi obiecte contondente direct pe suprafata sa.

Se pateaza travertinul?

Travertinul are o suprafata poroasa care  face ca lichidele varsate sa fie absorbite de travertin daca acestea se lasa o perioada indelungata.

Unde pot instala travertinul?

Piatra de travertin se poate utiliza atat in spatii inchise precum baia, bucataria sau livingul cat si in gradini sub forma de pavele. De asemenea se poate folosi si la decorarea piscinelor.

Pot monta singur pardoseala din travertin?

Desi nu este un proces dificil, va recomandam sa apelati la persoane specializate care va pot garanta calitatea lucrarii. Montajul pardoslilor sau al blaturilor de cele mai multe ori va este oferit de depozitul de piatra de unde ati achizitionat travertinul.