Panou decorativ de travertin pentru bucatarie

Îți poți decora bucătăria într-un mod luxos și sofisticat, dacă alegi să amenajezi un panou decorativ confecționat dintr-un material cu aspect estetic deosebit. Travertinul poate fi cea mai bună alegere, datorită frumuseții sale.

Travertinul este o rocă sedimentară poroasă de calcar, alcătuită din calcit și aragonit, ce se formează la gura unor izvoare termale bicarbonatate care ies din calcare.

Instalarea unui panou decorativ de travertin, reprezintă soluția ideală mai ales atunci când îți dorești să adaugi un accent mai puternic în bucătăria ta, care să completeze piesele de mobilier monocrome. Avantajele estetice ale acestei pietre sunt culorile și modelele sale variate și superbe, care oferă o versatilitate extrem de ridicată atunci când vine vorba de integrarea într-un spațiu. Indiferent de stilul și gama de culori în care este deja amenajată bucătăria ta, vei găsi cu ușurință modelul potrivit de travertin pentru amenajarea panoului decorativ.

Panoul decorativ de travertin din bucătăria ta nu va avea doar rol estetic, ci și practic, deoarece acest material este extrem de durabil. Cu o îngrijire adecvată, panoul decorativ va dura un timp foarte îndelungat, nefiind nevoie de înlocuire pe parcursul vieții locuinței tale. Culorile panoului nu se vor altera în timp, iar suprafața sa va fi rezistentă la temperaturi ridicate și foc. De asemenea, nu se va zgâria, păta sau crăpa în timp.

Un tratament de sigilare aplicat în mod regulat, va asigura păstrarea aspectului intact al panoului decorativ de travertin din bucătăria ta. Se recomandă reaplicarea tratamentului la un interval de 12 luni.

Îngrijirea și întreținerea acestui panou decorativ vor fi foarte simple. Nu va necesita neapărat produse speciale pentru curățarea acestuia, fiind suficientă folosirea unei soluții compuse din apă caldă și săpun lichid. Dacă va fi nevoie de o curățare în profunzime a panoului, sunt disponibile și soluții special concepute pentru travertin.

Pe www.stona.ro vei găsi peste 100 de modele de travertin din care să-l alegi pe cel potrivit pentru amenajarea panoului decorativ din bucătăria ta. Sună la 0732 334 434 și un consultant Stona te va ajuta să faci această alegere.