5 idei de amenajare cu travertin pentru locuinta ta

Travertinul a fost și continuă să fie una dintre cele mai populare pietre naturale pentru amenajarea interioară și exterioară a băilor, bucătăriilor, holurilor, living-urilor, dormitoarelor sau pentru placarea fațadelor, pavajelor exterioare etc. 

Travertinul este o rocă sedimentară de calcar care se formează la gura unor izvoare termale care ies din calcare sau traversează roci bogate în carbonați, ioni de carbonat de calciu și bioxid de carbon. 

Travertinul este disponibil într-o gamă largă de nuanțe și culori, oferindu-ți o mulțime de oportunități de combinații pentru amenajarea locuinței tale. Iată câteva idei care să te inspire.                                                   

1. Bucătărie cu travertin și lemn 

Poți combina lemnul și piatra naturală, iar apoi să adăugi accente metalice, iar rezultatul este garantat. Chiar și fără culori de accent, acest design de bucătăriei cu elemente de travertin: blaturi, pereți, pardoseli etc. va fi armonios. De asemenea, poți adăuga plante pentru acel strop de culoare. 2.

2. Cum să integrezi travertinul în baie

Dacă zona de dormit din locuința ta include dormitorul principal, un dressing și o baie principală, atunci ai găsit inspirația perfectă. Nu trebuie neaparat sa ai toată casa placată cu piatra naturala, pentru a putea folosi travertin pentru baie. Foloseste cu incredere mochetă, parchet din lemn si covor pentru dormitorul tau si dressing, plus travertin pentru baie. Asigură-te că nuanțele suprafeței plăcilor se vor potrivi cu alte piese de mobilier, pentru consistență. 

3. Perete decorativ de travertin în baie

Sau cum să folosești o cadă de sine stătătoare pentru a evidenția peretele decorativ de travertin. Acest design este foarte ușor de integrat în orice baie suficient de mare pentru a încăpea o astfel de cadă. Doar planifică o seară de relaxare, aprinde niște lumânări parfumate și ai un spa în baie. 

4. Cum să combini marmura cu travertinul în baie

Combinarea mai multor texturi naturale va transforma baia ta într-un spațiu cu aspect deosebit. În acest design de baie, travertinul folosit pe pereți sau ca pardosea oferă acea ambianță necesară pentru a evidenția cada, lavoarul sau blatul de marmură. De asemenea poți crea și alte mici accente din baie cu nuanțe închise.

5. Blat de travertin si mobilier din lemn

Un alt exemplu grozav a ceea ce nuanțele calde pot face împreună. Mobilierul poate fi realizat din furnir de stejar placat cu un blat de travertin cu un model de texturi venate intense. În ciuda gamei de culori discrete, obții un impact uriaș datorită elementelor naturale. În plus, combinația de stiluri de design creează decorul perfect. 

Alege modelele potrivite de travertin pentru amenajarea locuinței tale, accesând www.stona.ro sau vizitând showroom-ul nostru din București, șoseaua Pipera, nr.48 sau depozitele din județele Prahova și Alba.