Travertin sau marmura

travertin

Travertinul alaturi de marmura sunt printre cele mai frumoase pietre naturale. Acestea au avantaje si dezavantaje pe care trebuie sa le stiti inainte de a achizitiona vreuna dintre ele.

Travertinul

Travertinul este o roca sedimentara calcaroasa care se formeaza la revarsarea izvoarelor. Are o structura solida care ii permite utilizatea atat in interiorul locuintelor cat si in spatii deschise.

Nuantele pe care putem gasi travertinul sunt auriu, maro, crem, rosu si alb. Suprafata travertinului poate fi mata sau lucioasa ceea ce face ca travertinul sa poata fi folosit si in incaperile cu umiditate ridicata.

Travertinul isi va pastra frumusetea zeci de ani si nu va necesita schimbare ci doar o sigilare anuala pentru a-l proteja de zgarieturi si pete.

Curatarea si intretinerea travertinului se face foarte usor. Nu necesita decat o stergere regulata cu o laveta si apa calda.

Trebuie sa tineti cont ca travertinul, fiind o piatra poroasa poate fi predispusa la pete, insa, cu o atentie sporita si daca inlaturarea lichidului se va face in timp util, atunci nu aveti de ce sa va faceti griji.

marmura travertin

Marmura

Marmura este o roca metamorfica care se formeaza din calcit si care a fost supusa la presiuni ridicate.

Marmura este cea mai cunoscuta piatra naturala si a fost utilizata inca din Antichitate cand era la mare cautare datorita nuantelor sale superbe si datorita faptului ca era usor de modelat.

Nuantele pe care este disponibila marmura sunt foarte variate, intalnim culori precum roz, crem, verde, alb sau negru.

Curatarea si intretinerea marmurei este asemenatoare cu cea a travertinului, drept urmare si marmura este dispusa la pete in cazul in care acestea nu sunt inlaturate in timp util.

Fie ca veti opta pentru marmura, fie ca veti alege travertinul va garantam ca ambele roci au o eleganta si un stil pe care nu il veti intalni la alte materiale.

Tags: