5 stiluri decorative potrivite pentru travertin

Nu există două locuințe exact la fel, iar asta are mult de-a face cu faptul că fiecare are propriul stil decorativ. Există un lucru pe care toate aceste stiluri îl pot avea în comun și acesta este plăcile de travertin. 

Travertinul este o rocă sedimentară de calcar ce se formează în preajma izvoarelor termale bicarbonate, având un aspect fibros și concentric. 

Aceste plăci de travertin există într-o varietate atât de mare de culori și finisaje, încât niciun proprietar nu va avea probleme în a alege plăcile care se potrivesc perfect stilului său. 

Dacă te întrebi despre ce tipuri de stiluri decorative este vorba, consultă aceste cinci exemple. 

  1. Rustic

Decorul Rustic are o mare influență din trecut – în special din zilele în care viața era mult mai simplă. Materialele naturale precum lemnul și piatra naturală sunt abundente în decorul Rustic, iar plăcile de travertin se potrivesc perfect.  

  1. Contemporan

În timp ce ai putea crede că acest stil este de obicei puternic și oarecum rece, stilul Contemporan poate fi primitor dacă sunt adăugate detaliile potrivite. O mulțime de spațiu neaglomerat, lumină naturală și suprafețe lustruite de travertin te pot ajuta să obții acest stil.  

  1. Asiatic

Nu trebuie să fii din zona aceea pentru a aprecia accentele dinamice ale designului Asiatic. Cu materiale naturale, cum ar fi piatra, bambusul și pluta, care să apară proeminent în fiecare cameră, această schemă decorativă se bazează pe un amestec de culori neutre și nuanțe luminoase pentru a crea un echilibru plăcut și liniștitor. Cu accent pe seninătate și calm, plăcile de travertin pot spori starea de spirit a decorului Asiatic cu finisajul lor neted și nuanțele neutre discrete.   

  1. Country

Indiferent dacă vrei o atmosferă americană sau un sentiment de căsuță franceză, stilul Country se concentrează în principal pe mobilier confortabil și accente lucrate manual. Modelele în carouri, dungi și florale domină de obicei majoritatea încăperilor cu această tematică, iar plăcile de travertin pot oferi fundalul clasic perfect pentru a lăsa aceste materiale să strălucească.  

  1. Coastal

Amintește de casele de pe plajă, dar nu orice casă inspirată de coastă trebuie să fie aproape de mare sau de ocean! Dacă îți plac materialele naturale, culorile pastelate și o mulțime de accente albe, îți va plăcea atmosfera aerisită și lipsită de griji a stilului Coastal. Pardoselile, blaturile, pereții, panourile de perete sau cabinele de duș din travertin în nuanțe deschise și reci se pot îmbina cu orice decor Coastal, iar un finisaj antichizat va completa caracterul nepretențios al unui spațiu Coastal. 

Indiferent de stilul decorativ pe care îl preferi, plăcile de travertin te pot ajuta să obți cel mai bun efect posibil. 

Alege modelul potrivit de travertin pe www.stona.ro sau în showroom-ul nostru din București, șoseaua Pipera, nr. 48 și în depozitele din județele Prahova și Alba. Avem peste 100 de tipuri de produse din travertin disponibile, astfel că vei găsi cu siguranță ceea ce cauți.