Blat de travertin alb pentru bucatarie

Materialul cu care vei amenaja blatul din bucătăria ta, trebuie să îndeplinească două cerințe foarte importante: rezistența și aspectul deosebit. Travertinul alb poate fi alegerea ideală pentru această amenajare. 

Travertinul este o rocă sedimentară poroasă de calcar alcătuită din calcit, ce se formează la gura unor izvoare termale bicarbonatate care ies din calcare. 

Calitățile estetice ale travertinului alb, vor îmbunătăți aspectul general al bucătăriei tale, fiind o piatră naturală sofisticată și luxoasă. Fundalul alb cu tentă bej și texturile de un alb pur ale acestui tip de travertin, compun modele elegante și impresionante. Versatilitatea extrem de ridicată a travertinului alb, îți va permite să alături blatului, orice paletă de culori îți dorești să folosești pentru amenajarea întregului spațiu. Blatul de travertin alb din bucătăria ta, va emana puritate, calm și frumusețe în întreaga încăpere.  

O calitate deosebită a travertinului alb este capacitatea sa de a reflecta lumina. Dacă bucătăria ta are dimensiuni reduse, acest blat este exact ce are nevoie, deoarece o va face să pară mai mare. 

Travertinul are un grad ridicat de duritate, făcându-l capabil să reziste la căldură mai bine decât alte pietre. Deoarece poate face față schimbărilor extreme de temperatură, vei putea așeza o tigaie fierbinte direct pe blat și nu se va deteriora suprafața. Desigur, este recomandat întotdeauna să folosești un suport pentru tigaie, doar pentru a fi sigur că suprafața nu se va uza în niciun fel. Blatul de travertin alb din bucătăria ta va fi foarte durabil și va fi mai rezistent decât alte materiale. 

Atunci când vine vorba de instalarea blatului, travertinul este ușor de tăiat și modelat, ceea ce facilitează instalarea părților mici sau care au forme neconvenționale. 

Acest blat va avea nevoie de aplicarea unui tratament de sigilare în mod regulat, pentru a-i asigura păstrarea tuturor calităților estetice și practice de-a lungul anilor. Cel mai potrivit interval de reaplicare al tratamentului este de 12 luni. 

Pentru ca blatul de travertin alb din bucătăria ta să aibă mereu strălucirea din ziua instalării, este important să îl cureți cu detergenți potriviți. Poți alege dintre o soluție de curățare compusă din apă caldă și săpun lichid și una special concepută pentru acest tip de piatră. 

Accesează www.stona.ro și alege modelul potrivit de travertin alb pentru amenajarea blatului din bucătăria ta. Ne poți vizita în showroom-ul nostru din București, șoseaua Pipera, nr.48 sau în depozitele din județele Prahova și Alba.