4 beneficii ale blaturilor de travertin

Blaturile de travertin au suprafețe bogate, catifelate și cremoase, fiind o piatră impermeabilă în mod natural, de aceea sunt ideale pentru a fi instalate atât în bucătărie cât și în baie. 

Travertinul este o rocă sedimentară poroasă de calcar alcătuită din calcit, ce se formează la gura unor izvoare termale bicarbonatate care ies din calcare. 

Aceste blaturi vor arăta frumos și elegant, în timp ce vor da o notă caldă bucătăriei sau băii, prin intermediul nuanțelor lor plăcute. Urmează să analizăm 4 beneficii ale blaturilor de travertin, pentru a te convinge că nu ai cum să dai greș cu ele, dacă decizi să le instalezi în locuința ta. 

1. Aspect estetic deosebit 

Blaturile de travertin au un aspect unic cu venele și gropile sale neregulate care conferă un aspect atemporal și sofisticat. Sunt disponibile într-o serie de culori și nuanțe practice pământii, care pot merge foarte bine cu orice design și schemă de culori. Travertinul are o gamă largă de modele și dimensiuni din care să alegi.  

2. Rezistență și durabilitate 

Blaturile de bucătărie din travertin și blaturile de baie din travertin sunt foarte rezistente din punct de vedere al durabilității și nu numai că pot rezista petelor, ci pot supraviețui și condițiilor meteorologice dure, prin urmare pot fi folosite și pentru decorațiuni exterioare, nu doar interioare. Sunt foarte recomandate datorită rezistenței lor lăudabile în medii calde sau reci. Sunt foarte bine realizate și construite solid, precum blaturile de marmură. Nu crapă și nu se zgârie chiar și atunci când sunt manipulate puțin neglijent. 

3. Ușor de tăiat 

Piatra de travertin este mai ușor de tăiat și de conturat decât plăcile de porțelan, astfel încât este foarte convenabilă umplerea zonelor din bucătărie sau baie care sunt mici sau au o formă neobișnuită. În cazul în care o bucată de travertin care formează blatul se deteriorează vreodată, poți găsi cu ușurință una sau două plăci de travertin similare plăcilor existente pentru a le înlocui pe cele defecte. 

4. Varietate 

Travertinul poate fi cumpărat fie ca lastre, mozaic, placaj sau semilastre. Poți să alegi între plăci mici de mozaic și plăci de travertin de diferite dimensiuni. Designul unic creat de nervura naturală a pietrei de travertin ajută la crearea unor blaturi cu aspect foarte fascinant și intrigant în casa ta. 

Accesează www.stona.ro și alege modelul potrivit de travertin pentru amenajarea blatului din bucătăria sau baia locuinței tale. Avem peste 100 de modele disponibile. Ne poți vizita în showroom-ul nostru din București, șoseaua Pipera, nr.48 sau în depozitele din județele Prahova și Alba.