5 beneficii ale pardoselilor de travertin

Pardoselile de travertin oferă cele mai bune beneficii, atunci când îți dorești un aspect rustic sofisticat și luxos, dar și o rezistență ridicată.Travertinul este o rocă sedimentară formată în izvoare termale și peșteri de calcar. 

Aceste pardoseli vor arăta impresionant atât în locuințe moderne, cât și în cele tradiționale. În continuare vom analiza 5 dintre beneficiile pardoselilor de travertin. 

1.Estetica deosebită

Una dintre principalele atracții ale travertinului este frumusețea sa unică.  Pardoselile din locuința ta vor avea parte de o frumusețe atemporală, care se caracterizează prin tonurile sale pământii, deosebit de plăcute. Travertinul este o piatră naturală și, prin urmare, culoarea sa este variabilă, dar majoritatea modelelor au nuanțe de alb, bej, galben, gri, maro și roșu. 

2.Durabilitatea 

Alegerea pardoselilor de travertin este una sigură, datorită rezistenței și durabilității crescute ale acestui material. Având travertin în locuința ta, nu va trebui să-ți faci griji că atunci când tragi scaune pe pardoseală, s-ar putea deteriora suprafața. Pardoselile de travertin vor permite o mișcare confortabilă, fără niciun fel de uzură. 

3.Ușor de tăiat și modelat 

Pardoselile amenajate cu travertin funcționează bine în orice cameră a locuinței. Deoarece materialul este atât de ușor de modelat și tăiat, plăcile de travertin pot fi proiectate cu ușurință pentru a se potrivi în multe încăperi, indiferent dacă au o formă sau un aspect dificil. 

4.Varietatea finisajelor 

Plăcile de travertin sunt disponibile într-o gamă largă de finisaje, iar alegerea unuia dintre ele va influența modul în care vor arăta pardoselile din locuința ta. Finisajele din care poți alege sunt: antichizat, lustruit, lustruit + chituit, lustruit + nechituit, mat, mat + chituit, periat, periat + dăltuit și scapițat. 

5.Ușurința întreținerii 

Pardoselile de travertin sunt foarte ușor de întreținut. Atâta timp cât sunt măturate în mod regulat și curățate cu detergenți potriviți, își vor păstra culoarea și strălucirea naturală pentru foarte mulți ani. 

Pe www.stona.ro vei găsi peste 100 de modele de travertin din care să le alegi pe cele potrivite pentru amenajarea pardoselilor din locuința ta. Sună la 0732 334 434 și un consultant Stona te va ajuta să faci această alegere.