Utilizare travertin

travertin pret

Travertinul a  devenit o piatra naturala care este foarte cautata si foarte apreciata datorita calitatilor sale unice. Tot mai multi arhitecti si designeri de locuinte includ travertinul in proiectele lor.

Mai jos enumeram o serie dintre aplicatiile travertinului in constructii, unde il putem utiliza si unde nu este recomandata utilizarea lui.

Blaturi de baie si bucatarie

Travertinul se poate folosi la realizarea de blaturi atat pentru baie cat si pentru bucatarie. Travertinul se poate utiliza fara problema in spatii cu umiditate ridicata, asadar, poate fi o optiune buna in cazul in care doriti sa va amenajati baia sau bucataria cu blaturi din piatra naturala.

Daca veti utiliza travertinul in bucatarie va trebui sa evitati contactul blatului cu lichidele care au aciditate ridicata. Aceste lichide pot produce pete care se vor inlatura mai greu de pe blat.

Pentru a proteja blaturile, acestea se pot sigila cu o rasina pentru a rezista mai mult petelor si zgarieturilor.

Pardoseli

utilizare travertinNimic nu se compara cu o pardoseala din travertin sau marmura deoarece eleganta si stilul acestor pietre nu poate fi egalata de nici un alt material. Pardoselile pot avea diferite forme si diferite nuante si se pot integra foarte bine in livingul oricarei case.

Seminee

Daca doriti sa aveti propriul semineu atunci va trebui sa luati in calcul si trevertinul. Stracutra acestuia il face foarte rezistent la temperaturi ridicate si aspectul deosebit va oferi un plus de stil si eleganta locuintei tale.

Pavaje si pavele pentru alei

Se pot realiza pavaje pentru alei, fie ca vorbim de alei publice, fie ca vorbim de alei private. Taficul intens nu va deteriora travertinul deoarece acesta are o structura solida.

Pavaje pentru piscina

Se pot realiza pavaje care sa inconjoare piscina. Aceste pavaje din travertin vor oferi aderenta si se vor pastra racoroase chiar si in cele mai calduroase zi de vara.

Tags: