Idei de placare cu travertin pentru baie 

Travertinul este un tip de piatră derivată din izvoare minerale, care se caracterizează prin natura sa poroasă și variațiile de culoare neutre care includ  alb, bej, gri, galben, roșu și maro.

 

Cu toate acestea, în ciuda aspectului atractiv al travertinului, aspectul poros al suprafeței pietrei ridică întrebarea dacă este sau nu potrivit pentru placarea băii, din cauza cantității de umiditate la care este expusă această încăpere. Travertinul poate fi folosit în băi și chiar și pe pereții dușului, atâta timp cât piatra a fost impermeabilizată folosind un etanșant penetrant pentru a preveni pătrunderea apei, șamponului, săpunului și a altor reziduuri în piatră. 

Dacă locuința ta are nevoie de rezistență și eleganță, în continuare îți vom prezenta câteva idei de placare cu travertin pentru baie. 

Placarea peretelui din spatele căzii 

Aceasta este o modalitate excelentă de a crea pereți focali care să încadreze elementele cheie din baie, cum ar fi o cadă. Travertinul este o alegere bună, deoarece finisajul său texturat îl face să iasă în evidență prin adăugarea de detalii subtile și interes. O fereastră amplasată într-un unghi perpendicular permite luminii să cadă pe travertin în așa fel încât să-i sublinieze textura. 

Placi de travertin gri pentru un aspect industrial modern 

Pentru a crea o estetică industrială în interiorul băii tale, poți opta pentru plăci de travertin în tonuri de gri. Acest tip de placare va crea o baie care arată modern și sofisticat. Atunci când griul este folosit în cantități mari într-un design, acesta poate părea copleșitor, așa că, optând pentru plăci de travertin, te poți proteja de acest lucru, deoarece variația naturală a culorii și texturii acestei pietre, ajută la spargerea monotoniei. 

Accente cu plasarea selectivă a plăcilor de travertin 

Ideile pe care le-am prezentat până acum folosesc plăci de travertin din abundență, dar le poți folosi și selectiv pentru a crea accente care să atragă privirea. De exemplu, plăcile de travertin pot fi folosite pentru a încadra zone cheie precum peretele dușului sau în jurul toaletei. 

Placare cu tonuri diferite pentru a crea un aspect rustic 

Deoarece plăcile de travertin vin într-o gamă de nuanțe naturale diferite, acest lucru le face ideale pentru a fi combinate cu scopul de a crea o baie cu o senzație rustică. Poți folosi această idee pentru a încadra chiuveta și blatul din baie. Recomandăm includerea materialelor complementare, precum lemnul și piatra, de preferință în formele lor brute, neprelucrate, pentru a amenaja restul băii. 

Pune în practică aceste idei de placare cu travertin pentru baie, accesând www.stona.ro sau vizitând showroom-ul nostru din București, șoseaua Pipera, nr.48 sau depozitele din județele Prahova și Alba. Avem disponibile peste 100 de produse din travertin.