Semineu placat cu travertin alb 

Șemineul este cea mai bună soluție pentru a avea căldură și confort pe timpul iernii. Poți avea un spațiu sigur și elegant în locuința ta, dacă optezi pentru amenajarea unui șemineu placat cu travertin alb.

 

Travertinul este o rocă sedimentară poroasă de calcar, alcătuită din calcit și aragonit, ce se formeză la gura unor izvoare termale bicarbonatate care ies din calcare.   

Această piatră naturală este unul dintre cele mai populare materiale folosite în design interior și se află în multe clădiri istorice. Travertinul este, de asemenea, una dintre cele mai rentabile, durabile și frumoase pietre naturale, de aceea este ideal pentru amenajarea unui șemineu. 

Duritatea acestei pietre este comparabilă cu marmura, dar, spre deosebire de alte tipuri de piatră, se descurcă foarte bine la schimbările extreme de temperatură. Placile de travertin sunt durabile, deoarece sunt rezistente la căldură și sunt neinflamabile. Datorită calităților sale practice, este posibil ca un șemineu placat cu travertin alb să reziste tot atât timp sau chiar mai mult decât întreaga casă.  

Calitățile estetice ale travertinului alb sunt impresionante. Aspectul său sofisticat și luxos este dat atât de culoarea sa clasică și elegantă, cât și de texturile care se ramifică pe toată suprafața. Versatilitatea pe care o oferă șemineul placat cu travertin alb este extrem de ridicată, permițând alăturarea oricărei palete de culori sau stil de amenajare. De asemenea, acest șemineu va da impresia de spațialitate în încăperea în care este instalat și îi va da un aer proaspăt și curat. 

Un tratament de sigilare aplicat în mod regulat pe suprafața șemineului placat cu travertin alb, îi va asigura păstrarea intactă în timp a tuturor calităților sale estetice și practice. Intervalul recomandat de reaplicare este de 12 luni. 

Pentru a curăța acest șemineu, folosește mai întâi o lavetă moale uscată pentru a îndepărta praful, iar apoi spală suprafața cu o soluție potrivită. Poți crea o astfel de soluție acasă, din apă caldă și săpun lichid de vase, sau o poți cumpăra din magazinele specializate. 

Pe www.stona.ro vei găsi cu siguranță modelul potrivit pentru amenajarea unui șemineu placat cu travertin alb. . Ne poți vizita în showroom-ul nostru din București, șoseaua Pipera, nr.48,sau în depozitele din județele Prahova și Alba.