Beneficiile amenajarilor exterioare cu travertin

Dacă ești în căutarea materialului ideal pentru amenajările exterioare ale locuinței tale, travertinul are toate beneficii necesare.

Travertinul este o rocă sedimentară poroasă de calcar alcătuită din calcit, ce se formeză la gura unor izvoare termale bicarbonatate care ies din calcare.

Fie că folosești această piatră naturală pentru pavarea curții, a grădinii, a pereților casei, a pardoselii terasei sau a glafurilor exterioare, vei obține aplicații cu o frumusețe de neegalat, dar și cu o durabilitate uimitoare. Însă beneficiile travertinului nu se opresc aici, urmând să le analizăm în continuare pe cele mai importante.

Durabilitate

Travertinul este unul dintre cele mai durabile materiale folosite în scopuri decorative și practice. Nimeni nu își dorește un tip de material decorativ care arată bine, însă este sensibil atunci când este folosit pentru amenajările exterioare. Dacă vrei ca exteriorul locuinței tale să fie atât unic, cât și rezistent, plăcile de travertin sunt perfecte pentru asta.

Varietatea modelelor

Travertinul în sine este un tip de piatră care are multe variații frumoase. Toate modelele îndeplinesc cerințele exterioare, astfel că le poți alege cu ușurință pe cele care se potrivesc cel mai bine cu idea de amenajare. Cele mai întâlnite culori sunt: alb, bej, galben, gri, maro și roșu.

Suprafețe antiderapante

Travertinul este disponibil într-o gamă foarte variată de finisaje, care, cu excepția celui lustruit, permit crearea suprafețelor exterioare antiderapante. Poți să folosești travertin antichizat, mat, periat sau scapițat pentru amenajările exterioare care sunt expuse constant la ploaie și îngheț, pentru a te asigura că nu vor fi alunecoase.

O opțiune rentabilă

Proprietarii care își doresc frumusețea pietrei naturale în exteriorul locuinței lor, dar găsesc cele mai multe opțiuni din această categorie cu prețuri mari, ar trebui să ia în considerare plăcile de travertin. Deși acest tip de piatră este încă considerat o opțiune de lux, este adesea mult mai rentabil decât granitul, marmura și alternativele similare.

Poți alege modelul potrivit de travertin pe www.stona.ro sau vizitând showroom-ul nostru din București, și depozitele din județele Prahova și Alba. Ne poți contacta printr-un mesaj pe site-ul nostru, sau ne poți suna la 0732 334 434 și un consultant Stona te va ajuta să faci cea mai bună alegere pentru amenajările exterioare ale locuinței tale.