Pardoseala de travertin pentru living

 

Atunci când plănuiești să realizezi amenajarea pardoselii din livingul tău, trebuie să iei în considerare câteva aspecte importante, cum ar fi durabilitatea și aspectul estetic. Astfel că materialul potrivit pentru această amenajare poate fi travertinul. 

Travertinul este o rocă sedimentară terestră, formată prin precipitarea mineralelor carbonatate din apele subterane și de suprafață sau din izvoarele termice încălzite geotermic. 

Texturile deosebite și culorile atractive în tonuri neutre în care este disponibil travertinul, îl fac una dintre cele mai populare pietre naturale utilizate pentru materialele de construcție.  

Acest material va adăuga frumusețe și eleganță livingului tău, atrăgând atenția într-un mod subtil prin intermediul modelelor sale formate din tonuri ușoare care se îmbină cu texturi complexe. Fiecare piesă este, de asemenea, o operă de artă terestră formată din natură, creând o pardoseală unică. 

Travertinul este un material foarte dur, astfel că va oferi pardoselii tale din living o rezistență extrem de ridicată ce nu va permite deteriorarea în timp din cauza factorilor externi. Pardoseala de travertin tinde să-și păstreze temperatura – va păstra căldura de vară până seara și va fi rece iarna, însă instalarea unui sistem de încălzire în pardoseală va menține căldura și pe timpul iernii. 

Aplicarea unui tratament de sigilare la un interval de 12 luni, va închide porii travertinului, iar astfel pardoseala ta va nu fi afectată de vărsarea de lichide pe suprafață sau de pătare. 

Pardoseala de travertin va fi ușor de curățat, necesitând o soluție de curățare special concepută pentru acest tip de piatră sau în lipsa acesteia, o soluție compusă din apă caldă și săpun lichid. 

Pe www.stona.ro poți alege din peste 100 de modele de travertin, pe cel potrivit pentru amenajarea pardoselii din livingul tău. Ne poți vizita în showroom-ul nostru din București și în depozitele din județele Prahova și Alba.