Pardoseala de travertin maro pentru dormitor

Dacă vrei să adaugi frumusețe naturală și distinctivă în dormitorul tău, poți opta pentru amenajarea pardoselii cu travertin maro.

Travertinul este o rocă sedimentară terestră, formată prin precipitarea mineralelor carbonatate din apele subterane și de suprafață sau din izvoarele termice încălzite geotermic.

Aspectul vechi al travertinului maro îl face o alegere superbă pentru amenajarea pardoselii din dormitoarele în stil rustic. Însă tonurile neutre de maro ale acestui tip de travertin sunt extrem de versatile și se pot potrivi cu o mulțime de stiluri estetice. Pardoseala de travertin maro va transforma dormitorul tău într-o cameră primitoare și relaxantă, în care te vei putea odihni în voie.

La fel ca majoritatea tipurilor de piatră naturală, travertinul este foarte durabil și va rezista la traficul pe jos din dormitorul tău. Cu o întreținere adecvată, pardoseala de travertin maro din dormitorul tău, va rezista zgârieturilor, crăpăturilor și petelor, fiind perfectă pentru casele cu copii mici sau animale de companie.

Există 5 finisaje principale pentru travertinul maro: lustruit, antichizat, mat, scapițat și periat. Cele mai comune tipuri de finisaje pentru amenajarea pardoselilor sunt: mat sau periat, dar dacă îți dorești un aspect modern mai lucios, poți alege travertinul lustruit, în timp ce, dacă îți dorești să pui în valoare cu adevărat stilul rustic, poți alege finisajul antichizat. Dincolo de asta, există o mulțime de dimensiuni pentru plăcile de travertin maro, astfel încât poți alege să îți amenajezi pardoseala din dormitor cu plăci mari sau să creezi mozaicuri detaliate cu plăci mici.

Pardoseala de travertin maro din dormitorul tău trebuie sigilată în timpul instalării, apoi sigilată din nou în fiecare an. pentru a fi protejată împotriva umezelii, a petelor și a altor daune ce pot apărea în timp.

Utilizarea produselor de curățare potrivite pentru travertin, va face întreținerea pardoselii din dormitorul tău să fie foarte ușoară. Această pardoseală ar trebui măturată deseori pentru a împiedica resturile să zgârie suprafața. După măturare, curăță suprafața pardoselii cu apă caldă și săpun lichid, sau cu o soluție special concepută pentru travertin. Șterge întotdeauna scurgerile imediat pentru a preveni petele, deoarece piatra este poroasă. Pentru a preveni deteriorarea pietrei, nu folosi niciodată produse de curățare acide sau alcaline.

Te așteptăm pe www.stona.ro cu peste 30 de modele de travertin maro, din care să-l alegi pe cel potrivit pentru amenajarea pardoselii din dormitorul tău. Sună la 0732 334 434 și un consultant Stona te va ajuta să faci această alegere.