Blat de travertin pentru bucatarie

Dacă îți dorești să obți o estetică elegantă și delicată în bucătăria ta, dar în același timp să ai parte și de funcționalitatea necesară pentru această amenajare, travertinul poate fi materialul ideal.

Travertinul este o rocă sedimentară poroasă de calcar alcătuită din calcit, ce se formeză la gura unor izvoare termale bicarbonatate care ies din calcare.

Această piatră naturală este foarte potrivită pentru înfrumusețarea bucătăriei tale, deoarece suprafața sa este compusă din venaturi deosebite și culori plăcute de pământ, cum ar fi: bej, galben, gri, maro și roșu. Datorită culorilor sale neutre, blatul de travertin va oferi o versatilitate ridicată atunci când vei amenaja celelalte elemente din bucătărie.

Fiecare bucată de travertin este diferită de alta, astfel că, indiferent de modelul pe care îl vei alege, blatul din bucătăria ta va avea un aspect unic și va impresiona cu siguranță orice privitor.

Blatul de travertin din bucătăria ta va fi extrem de rezistent și va fi mai durabil decât majoritatea celorlalte materiale. De asemenea, acest blat nu va fi afectat de condițiile obișnuite din bucătărie, cum ar fi: expunerea la apă, umezeală sau temperaturi ridicate. Un avantaj pe care îl oferă travertinul, este ușurința cu care poate fi tăiat pentru a se potrivi și în zonele mai dificile ale unei încăperi.

După instalarea blatului, se recomandă aplicarea unui tratament de sigilare pentru a-i asigura rezistența și păstrarea aspectului estetic. Acest tratament se va repeta la un interval de 12 luni.

Pentru curățarea obișnuită a acestui blat, vei avea nevoie doar de o soluție compusă din apă caldă și săpun lichid, pe care o vei folosi cu o lavetă moale. Atunci când va fi necesară o curățare în profunzime, vei avea nevoie de o soluție special concepută pentru travertin.

Te așteptăm pe www.stona.ro sau în showroom-ul nostru din București, șoseaua Pipera, nr.48 și în depozitele din județele Prahova și Alba. cu peste 100 de modele de travertin, din care să-l alegi pe cel potrivit pentru amenajarea blatului din bucătăria ta.