Avantaje travertin

avantaje travertin

Piatra naturala a fost folosita in constructii inca din cele mai vechi timpuri datorita calitatilor care nu se regasesc la nici un alt material. Nici un alt material nu este la fel de dur, unic si elegant precum este piatra naturala.

Cele mai cunoscute si folosite pietre naturale sunt granitul, marmura si calcarul. Pe langa cele enumerate mai sus mai exista si alte pietre care nu sunt la fel de cunoscute insa au aceleasi calitati. Dintre aceste roci fac parte travertinul si onixul.

In continuare vom prezenta o serie de avantaje ale travertinului pe care trebuie sa le stiti in cazul in care doriti sa va amenajati casa cu piatra naturala si nu va puteti hotari asupra materialului ales.

  • Diversitatea de nuante

Nu trebuie sa iti faci griji din prisma culorilor displonibile pe care se gaseste travertinul deoarece exista o varietate de nuante disponibile in depozitele de piatra din Romania.

  • Unicitate

Iti poti decora locuinta cu travertin intr-un stil unic deoarece nici un blat nu se aseamana cu altul, astfel vei stii ca designul locuintei tale este unic.

  • Longevitate

Fiind o piatra naturala, travertinul este o investitie pe termen lung deoarece acestea nu se va deteriora la fel de usor precum alte materiale.

  • Ecologic

Travertinul nu este toxic pentru mediul inconjurator si deasemenea nici pentru om.

  • Igienic

Curatarea si mentenanta simpla a travertinului il transforma in materialul perfect utilizat in zonele cu trafic intens.

  • Usor de intretinut

Petele de pe suprafata travertinului se pot inlatura foarte usor cu o laveta si putina apa calda. Petele care nu se inlatura prin aceasta metoda pot fi eliminate prin folosirea solutiilor speciale de curatare pentru piatra naturala.

  • Aplicabilitate diversificata

Travertinul se poate folosi pentru realizarea de pardoseli, scari, blaturi, glafuri si pereti atat in interiorul cat si in exteriorul locuintei.

Tags: