Pardoseala de travertin pentru baie

Pardoseala din baia ta trebuie să îndeplinească o cerință foarte importantă, aceea de a fi rezistentă la apă. Astfel că un materialul care îndeplinește cu succes această cerință este travertinul. 

Travertinul este o rocă sedimentară poroasă de calcar care se formează atunci când izvoarele termale ies din calcare. Se poate obține o suprafată fină prin închiderea porilor prin șlefuire și lustruire.

Pardoseala de travertin va oferi băii tale protecția adecvată împotriva umezelii, a schimbărilor de temperatură, petelor și zgârieturilor. Acest material este disponibil în mai multe tipuri de finisaje: antichizat, mat, lucios, periat sau scapițat. Cele mai potrivite pentru amenajarea pardoselii din baie sunt: mat și antichizat, deoarece se obține o suprafață antiderapantă.

Pe lângă avantajele practice, travertinul va transorma baia ta într-un spațiu foarte potrivit pentru relaxare, datorită culorilor pământii în care este disponibil, ce variază între bej și brun.

Aplicarea unui tratament de sigilare în mod regulat, va asigura păstrarea aspectului intact al pardoselii tale de travertin de-a lungul timpului.

Întreținerea pardoselii de travertin se face prin curățarea zilnică sau de câteva ori pe săptămână cu apă caldă și săpun lichid, iar pentru o curățare mai profundă la intervale mai mari de timp, se folosește o soluție special concepută pentru acest tip de piatră.

Poți găsi peste 90 de modele de travertin pe www.stona.ro, sau în showroom-ul din București, șoseaua Pipera, nr.48, și în depozitele din județele Prahova și Alba.