7 motive pentru care sa alegi piatra naturala

travertin

Amenajarile cu piatra naturala sunt tot mai frecvente datorita calitatilor acestor materiale. Dintre cele mai importante calitati ale pietrelor naturale enumeram:pavaje travertin

1. Piatra naturala va creste valoarea locuintei. Indiferent ca vei folosi blaturi, pardoseli sau glafuri din granit, travertin sau marmura, valoarea casei va creste considerabil deoarece aceste materiale au o longevitate foarte mare.

2. Piatra naturala va oferi unicitate oricarei incaperi. Pietrele naturale au texturi si modele diferite datorita formarii lor de-a lungul anilor si datorita contactului acestora cu diferite minerale.

3. Piatra naturala se poate taia in diferite forme. Indiferent ca vei dori o masa din marmura sau un panou de onix, piatra naturala se poate achizitiona in orice forma doresti.

4.  Longevitatea pietrelor naturale. Piatra naturala este unul dintre cele mai rezistente materiale de pe pamant. Acestea pot fi utilizate si pentru amenajari exterioare precum pavaje dar si pentru amenajari interioare in camere cu temperaturi si umiditate ridicata.

Granitul spre exemplu se zagrie extrem de greu si poate fi utilizat in zonele cu trafic intens.

5. Piatra naturala pastreaza temperatura camerei. Pardoselile de piatra iti pot mentine temperatura pe timpul iernii, iar vara iti va racori locuinta.

6. Intretinerea si curatare este simpla si rapida. Spre deosebire de alte materiale, piatra naturala se curata mai usor. Petele se inlatura cu o laveta si apa calda cu sapun. Petele mai dificile se vor inlatura cu solutii speciale pe care le puteti gasi in comert.

Va trebui sa evitati contactul cu lichide cu aciditate ridicata deoarece acestea pot afecta suprafata pietrelor naturale poroase.

7. Nuante si modele difersificate. Indiferent de culoarea pe care o doresti, cu siguranta vei gasi o varianta pe placul tau daca vei opta pentru piatra naturala.

Pietrele naturale ofera stil si eleganta care cu greu se pot egala de alte materiale. Dintre cele mai populare pietre naturale amintim onixul, ttravertinul, marmura, calcarul si granitul.