Tipuri de taiere a placilor de travertin

Travertinul este o piatră naturală adesea folosită atât în interiorul, cât și în exteriorul caselor. Sunt disponibile modele în nuanțe neutre și mai multe tipuri de taiere a plăcilor de travertin. Când vine vorba de plăci de travertin, ai o mulțime de opțiuni.

Pentru a determina tipul și calitatea plăcilor de travertin cele mai potrivite pentru nevoile locuinței tale., familiariză-te cu terminologiile din industrie înainte de a le cumpăra. Deși nu există un termen standard în industrie pentru diferitele grade și tipuri de tăiere a plăcilor de travertin, denumirile menționate mai jos sunt folosite de majoritatea companiilor. Procedurile distincte de tăiere, fabrică cele două soiuri de plăci de travertin. 

Aceste tipuri de taiere a placilor de travertin fac posibilă obținerea unei estetici semnificativ diversă, în funcție de alegere. Travertinul tăiat în venă și travertinul tăiat de tip fleuri sunt cele două tipuri de tăiere folosite la realizarea plăcilor de travertin. Travertinul în sine este același în ambele cazuri; diferența de aspect se datorează doar tipului de tăiere. 

Travertin tăiat în venă 

Travertinul tăiat în venă este o tehnică de tăiere care implică efectuarea unei tăieturi împotriva straturilor sau urmărind vena. Acest lucru creează un model liniar în placa de travertin și este cel mai potrivit tip de tăiere pentru spațiile interioare sau exterioare cu trafic intens. 

Travertin tăiat de tip fleuri 

Tăierea de tip fleuri a plăcilor de travertin, procedură numită uneori tăietură transversală, este o tăietură care se desfășoară paralel cu planul suprafeței pietrei. Acest lucru dezvăluie un model întâmplător, care este adesea circular. Deși această tăietură produce o placă robustă, nu este potrivită pentru zonele cu trafic intens din cauza posibilității de a se forma găuri de la utilizarea excesivă. Dacă găurile apar după instalare, este mai bine să repari găurile, mai degrabă decât să înlocuiești plăcile de travertin. 

Alege plăcile de travertin potrivite pentru amenajarea interiorului sau exteriorului casei tale, pe www.stona.ro sau în showroom-ul nostru din București, șoseaua Pipera, nr. 48 și în depozitele din județele Prahova și Alba. Avem peste 100 de tipuri de produse din travertin disponibile, astfel că vei găsi cu siguranță ceea ce cauți.